Energiatakarékos házakA Nyugati országokban már régen hódít az energiatakarékos házak építése, illetve korszerűsítése. Napjaink egyik főszempontja a komfort és a takarékosság egyidejű megteremtése.  Hibrid autókat veszünk, energiatakarékos háztartási gépeket, miért az otthonunkkal tennénk másképpen? Egy saját tulajdonú ingatlannál az egyetlen fenntartási költsége a rezsi. Az energiatakarékos házak kialakításával és megépítésével a rezsiköltségek akár a felére is csökkenhetnek.  Az A vagy A+-os házak besorolása a szocpol tekintetében is előnyösebb.

Energiatakarékos házak a környezettudatosabb életéért!

Energiatakarékos házaknak azokat az épületeket nevezzük, amelyeknek fajlagos fűtési energiaigénye 40 és 70 kWh/(m²év) között van. Az ilyen épület jó hőszigetelésű térelhatároló szerkezetekkel és a korszerű fűtésrendszerrel felszerelt. Ezzel szemben egy hagyományos családi ház fajlagos fűtési energiaigénye 150 és 300 kWh/(m²év) közé tehető.  Láthatjuk a számuk alapján, hogy mekkora különbség van egy energiatakarékos ház és egy hagyományos épület között. Napjainkban az a jellemző, ugyan nagyobb anyagi ráfordítást igényel egy-egy kivitelezés, de későbbi költségterheléssel nem jár, tehát garantáltan megtérül a befektetés.

Az energiatakarékos házak tervezése alapvető szempontjai:

  • Energetikai szempontból is elhelyezkedés és tájolás
  • Természetes fény, napfény optimális felhasználása
  • Energiatakarékos fogyasztók alkalmazása
  • Megújuló energiát hasznosító gépészet (napelemes, vízgyűjtő, víztakarékos rendszerek, szennyvíz tisztító rendszerek)

Energiatakarékos házak e szempontok alapján soroljuk be:

  • Passzív házak
  • Aktív házak

Tájékozódjon részletesebben nálunk az energiatakarékos házakról! Egyedi árajánlatot kérjen e-mailben, telefonon, vagy személyesen!