Szellőztető rendszerek

A szellőztető rendszerek kiépítésével, a helységben egyirányú kismértékű vagy nagymértékű és folyamatos légmozgást hozhatunk létre. A szennyezett vagy elhasznált oxigén a légelvezető elemeken és ventilátorokon keresztül távozik. Így segít egy szellőztető rendszer kiépítése, hogy az Ön lakásában a levegő mindig friss és minőségi legyen akárcsak egy Mátrai kirándulás során.

Egyre többet hallani, hogy a fenntartási költségek csökkentése érdekében érdemes a nyílászárókat korszerűsíteni. Ez valóban jó és érdemes elvégeztetni, mert segít a hő megtartásban, és a zajvédelemben is, de az épület szellőzése nehezebbé válik. Ezért csökken a megfelelő minőségű levegőcseréjének az esélye. Ez a probléma okozhat az ideálisabbnál magasabb páratartalmat, mely a falak penészedéséhez is vezethet, ezzel akár az egészségünkre is káros hatásokat gyakorolva.

A hagyományos szellőztetés mellett (pl. nyitott ablak) elvész a megspórolt energia.  A szellőztető rendszerek telepítésének köszönhetően a lakásunk költéshatékonysága garantáltan nem vész el.

Mi a célja a szellőztetési rendszereknek?

  • A szellőztetés ne igényeljen felesleges fűtési energiavesztést, és ezzel ne terhelje az Ön fűtésszámláját!
  • A légcsere mindig az aktuális páratartalomhoz megfelelően szabályozott legyen.
  • A penészedési problémák, és a vizesedő falak teljes megszüntetése

Figyelem! A szellőztető rendszerek kiépítését mindenképpen szakemberrel végeztesse el. A szagelszívó készülékek nem minősülnek szellőztető rendszernek, csak is jó kiegészítésként szolgálhatnak.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a szellőztető rendszerekkel kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Szakképzett és tapasztalt kollégáink válaszolják meg készséggel minden felmerülő kérdését!